Mobilya Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 8 Madde!

Mobilya Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 8 Madde!

Mobilya alışverişine çıkmak, evin en önemli bölgesi olduğu düşünüldüğünde kimi zaman göz korkutucu olabilir ama sizleri rahatlatmak ve bunu kolay, hatta eğlenceli bir deneyime dönüştürmek için buradayız! İster yalnızca tek bir parça isterseniz de takım arıyor olun bu tavsiyelerimize kulak vermek işinize yarayacak.

1 - Evinizin Ölçülerini Bilin

Mobilya konusunda ölçünün zorlayıcı bir etmen olduğu kabul edilebilir bir gerçek. Mağazalar genellikle yüksek tavanlı devasa stüdyolardan oluşmakta ve bu, alıcının algısının değişmesine neden olmaktadır. Mağazada gördüğünüz ürünün evinizde de aynı uyumda, histe ve görünümde olacağı algısının önüne geçmek için evinizin ölçülerini göz önünde bulundurmak önem arz ediyor. Bir kat planı ile veya kendiniz ölçerek evinizin ölçülerini bilmek, yaşam alanınıza en uygun şekle ve ölçüye sahip mobilyaları seçme konusunda son derece yardımcı olmaktadır. Eğer mağazalarımızın olduğu bir şehirde yaşıyorsanız en doğru ölçüleri almak üzere size yardım etmekten memnuniyet duyarız.

2 - Tasarımı Resimli Olarak Görün

Ölçüleri doğru bir biçimde almak kadar önemli olan bir diğer element ise 3-D resimleme ile projenin ve yaşam alanınızın nasıl görüneceğini görebiliyor olmanızdır. Eviniz için bir tasarım danışmanı ile çalışmak, satın alacağınız ürünü belirlerken çizeceğiniz yol haritasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu hizmet sayesinde yalnızca mobilyanın evinize nasıl oturacağını değil aynı zamanda renk uyumunu, yürümek için kalacak alanı ve boyutlar, şekiller ve materyaller arasındaki uyumu da görebilirsiniz.

3 - Denge Her Şeydir

Konu oran ve şekillere geldiğinde, mobilyanızın sadece ölçü anlamında değil aynı zamanda diğer mobilyalarla yakaladığı uyum anlamında da yaşam alanınıza uymasını sağlamak istersiniz. Tıpkı yüksek tavanlı evlerin büyük tablolarla daha güzel görünmesi gibi koltuklar da büyük orta sehpalarla daha iyi görünür. Aynı olgu farklı şekillerin bir araya gelmesi için de geçerli. Örneğin, modern, köşeli hatlara sahip bir koltuğa sahipseniz Amada Orta Sehpa gibi yuvarlak hatlara sahip bir orta sehpa almayı düşünebilirsiniz. Bir oturma odası tasarlarken şekiller ve oranlarla oynamanın yanı sıra farklı renkleri ve dokuları karıştırarak kullanmak da genellikle olumlu bir şekilde sonuçlanmaktadır. Eğer estetik zevkiniz daha tek renge dayanıyor ise dokularla farklılık yaratmak gerçekten etkili olabilir. Koltukta dokuma kumaş, tekli koltuklarda mikrofiber süet ve orta sehpada parlak lake kullanarak modern ve sofistikeliğin mükemmel uyumunu yakalayabilirsiniz. Evinizi tasarlarken denge her şeydir!

4 - Yaşam Tarzınızı Öne Çıkartın

Çocuğunuz veya evcil hayvanınız mı var? Haftalık akşam yemeği partileri vermeyi veya akşamlarınızı televizyon karşısında koltuğunuzda uzanarak geçirmeyi seviyor musunuz? Mobilyanızı ve onun materyallerini, yapısını ve özelliklerini yaşam tarzınıza göre seçmek akıllıca olacaktır. Daha büyük aileler ve arkadaş grupları için modüler seksiyonel gruplarımız, alanınız el verdiği ölçüde genişleyebilmektedir. Met ve Mony gibi seçenekler ekstra derinlikleriyle televizyon koltuğu görevi görerek film geceleri düzenlemeniz veya uzanıp rahatlamanız için idealdir.

Tavsiye: en sevdiğiniz alanlardan ilham alın ve size o alanda bulduğunuz huzuru gündelik yaşamınızda da bulmanız için yardımcı olalım!

5 - İşlevselliği Önemseyin

Yukarıda belirttiğimiz gibi, birden fazla özelliğe sahip mobilyalar her zaman iyi birer seçimdir. Yataklı koltuk, genişleyebilir yemek masası ve bazalı yatak gibi parçalar işlevselliği arttırıp var olan alanı en iyi şekilde kullanmak için harika çözümlerdir. Bu parçalara ek olarak, genişleyebilen orta sehpalar, ekstra oturum alanı sunan puflar, konforunuzu sağlayacak ayarlanabilir baş desteği olan koltuklar ve daha geniş veya dar oturuma izin veren kanepeler gibi işlevselliği ön plana çıkaran ürünlere de sahibiz. Dresuarlarımız ise yaşam alanlarınızda hem önemli bir eğlence unsuru hem giriş holü veya yemek odası konsolu olarak hem de kanepelerin arkasında geniş depolama alanı sunan bir tamamlayıcı olarak görev alabilir. Çoklu işlevselliğe sahip mobilyalar geniş alanlar için bile harika olacaktır. Kim fazladan konfor ve daha düzenli bir depolama alanı istemez ki?

6 - Yapısını Öğrenin

Mobilyaların nasıl üretildiğini ve yapısının nelerden yapıldığını öğrenin. Koltuklarımızın iskeletinde çelik boru yapısı kullanıyoruz. Koltuğunuzun maruz kalacağı kullanım miktarına bağlı olarak dış yapısı üretilmektedir. Çökmeye dayanıklı zig-zag yay ile desteklenmiş yüksek esneme payına sahip sünger ve kimi zaman isteğe bağlı olarak bazı modellerde kaz tüyü kullanmaktayız. Ayrıca, mobilyalarının iskeleti için ömür boyu garanti veren tek firmayız, koşulsuz ve şartsız!

7 - Materyalleri ve Bakımını Karşılaştırın

Materyal için karar verirken ürünün kullanım yükünü göz önünde bulundurmak, atmanız gereken başlıca adımlardan olmalıdır. Daha yüksek darbe dayanıklılığı ve mermerde çizilmelerin daha yüksek olması nedeniyle, mermer yerine seramik kullanımını önermekteyiz. Kompozit ahşap, doğal ahşaba göre nem tutma konusunda daha kullanışlı olduğu için yemek masaları ve orta sehpalar için idealdir. 150’den fazla kumaş seçeneği(bunların 50’si deri ve kadife) ve istediğinizi seçebileceğiniz 20’den fazla apre ve materyal seçeneğimiz ile müşterilerimize ihtiyaçlarına ve yaşam tarzlarına en uygun seçeneği bulmaları için imkan tanıyoruz. Ayrıca kendi ürünlerini üreten bir firmayla çalışmak, ürünlerini dışarıdan alan bir firma ile çalışmaktan daha avantajlı. Mobilyanın kullanım ömrü boyunca ek parçaya veya tamire ihtiyaç duyulduğunda bu sayede zorluk yaşamazsınız.

 

8 - İncelemeleri Okuyun

Daha yüksek fiyatlı olması o ürünün daha kaliteli olduğu anlamına gelmez! İster mobilya alıyor olun ister kıyafet isterse de bir araba; şirket hakkında kullanıcı yorumlarını okumak en önemli ilk adımlardan biridir. Bir marka, harika kalitede ürünler üretiyor olabilir ancak garanti ile ilgili sözünü tutmuyor olabilir veya görece daha az bilinen bir marka övgü dolu yorumlar alıyor, müşterileri her yıl onlardan memnuniyetle yeni ürünler alıyor olabilir. Kaliteli müşteri hizmetleri, ürünün kendi kalitesi kadar önem arz ediyor.